میوه انار یکی از اولین محصولات زراعی بشر است
سانتیاگو میرا انار بهعنوان یک محصول نوظهور و توسعهیافته از نظر فائو و بهعنوان جایگزینی برای سایر محصولاتی که قبلاً در جهان ایجاد شده است، توسط سازمان ملل متحد استفاده میشود.
به عنوان یک مزرعه مقاوم در برابر خاک و آب “بد”. سومین پشت نخل و درخت زیتون و به عنوان یک «سوپرمیوه» سالم.
پرورش آینده در جهان
انار شیرین برای لاغری محصول آینده در بسیاری از مناطق جهان است.
امروز قصد دارم در مورد اقتصاد و تجاری سازی انار نه تنها در کشور ما بلکه در سراسر جهان صحبتی کوتاه ارائه کنم.
با این رقم در تمام صحبت ها بمانید…2200 هاس و 32000 تن.
من سعی خواهم کرد مروری بر آنچه در حال حاضر در کشورهای مختلف انجام می شود و اهمیت آن در بازاریابی و اقتصاد این میوه ارائه دهم.
من بر بازاریابی انار در ایالات متحده و مهمترین کشورها از نظر سطح زیر کشت تأکید ویژه ای خواهم داشت و البته دیدگاه خود را در مورد آنچه که باید یا بهتر است بگوییم موظف به انجام آن در بسیار آینده نزدیک، برای انجام بخش ما.
کشورهای تولید کننده اصلی انار
طی دهه های 1980 و 1990، تولید جهانی انار کاملاً ثابت بود و بین 800000 تا 1 میلیون تن تخمین زده شد.
اما از اواخر دهه نود و بیشتر از قرن جدید، محصول روند گسترده ای را نشان می دهد.
امروزه تولید انار از 2 میلیون تن فراتر رفته است.
لازم به ذکر است که در این میوه تخمین دقیقی از تولید و بازاریابی آن بسیار دشوار است.
این به دلیل این واقعیت است که بسیاری از مزارع آنها تجاری نیستند، بلکه خانگی هستند، بنابراین تنها تخمینی از گسترش آنها امکان پذیر است.
از سوی دیگر، انار به عنوان محصولی کم اهمیت، معمولاً به صورت جداگانه به حساب نمیآید، بلکه در کنار سایر میوههای کماهمیت تحت عنوان «سایر میوهها» قرار میگیرد.
در گزارش های صادراتی نیز این اتفاق می افتد.
تقریباً در تمام گمرکات و همچنین رکوردهای ملی و جهانی (FAO، USDA، Eurostat، Icex، ZMP) در زیر اقلام سایر میوه ها (کد گمرکی 08109095) گنجانده شده است که به دست آوردن اطلاعات در مورد حجم معاملات را بسیار دشوار می کند.
کشت انار آسیا و شمال آفریقا
منطقه ای است که انار از آنجایی که یک محصول سنتی است در آن اهمیت بیشتری پیدا می کند. دو منطقه بزرگ تولید کننده وجود دارد:
• بزرگترین در آسیای مرکزی: ایران، هند، پاکستان، افغانستان.
• مدیترانه: اسرائیل، مصر، تونس، ترکیه.
به طور کلی فقط بخش کوچکی به صورت تازه صادر می شود. صادرات انار تنها 1 تا 5 درصد تولید را تشکیل می دهد.